Permanente make-up (pmu) in Capelle aan den IJssel (omgeving Rotterdam) bij Beautysalon Kimberley.

Permanente make-up is de manier om uw wenkbrauwen altijd op een natuurlijke manier perfect op orde te hebben. Niet meer bijkleuren met een potlood of verven. Geen zorgen meer tijdens het sporten of het gebruik van een sauna of zwembad. Kortom: Permanente make up is dé ideale oplossing!

 

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Om pmu nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste. In onze salon in Capelle aan den IJssel wordt gewerkt met de aller nieuwste apparatuur de ‘’Golden Eye Touch’’, een pigmentatieapparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Golden Eye Touch is computergestuurd waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en hiermee de beste resultaten worden geleverd. Uiteraard worden alle voorbereidingen voor permanente make-up vooraf goed besproken en afgestemd op uw persoonlijke wensen, en zullen wij altijd een eerlijk advies geven. Beautysalon Kimberley gaat ten alle tijden voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat, daarom houden wij ook altijd de natuurlijke haargroei aan, wij verbeteren uw huidige wenkbrauwen zodat deze op zijn best gaan uitkomen.

Bent u benieuwd naar de foto’s van vóór en na pmu? Heeft u een vraag over een behandeling of onze werkwijze? Neem dan geheel vrijblijvend contact op of lees de uitgebreide antwoorden bij veelgestelde vragen onderaan deze pagina. 

Hoe werken wij

Intake gesprek

 

Elke behandeling start met een intake gesprek, waar u uw wensen kenbaar maakt en wij u uitleg geeft over de mogelijkheden en resultaten. U ontvangt schriftelijke informatie over het aanbrengen van permanent make-up, de herstelperiode, de do’s en dont’s tijdens het herstel, de factoren die van invloed zijn op het vervagen van de kleur e.d.

Daarnaast dient u vooraf een formulier in te vullen en te ondertekenen met vragen over uw lichamelijke gezondheid en medicijngebruik (‘Toestemmingsformulier’). In sommige gevallen is permanent make-up niet aan te raden en soms is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen.

De permanente make-up behandeling

De wenkbrauwen, eyeliners of lippen worden eerst voor getekend en ingekleurd. Wanneer zowel u als wij tevreden zijn met dit resultaat gaan we beginnen met de PMU. Wij maken altijd een foto voor en na de behandeling. 

Nazorg

Na de behandeling krijgt u schriftelijke informatie mee met instructies en adviezen voor de nazorg. Na 6 weken volgt een na behandeling om de kleur intenser te maken en de contouren bij te werken. Bij de Nazorg instructies leest u alle informatie terug om u PMU het beste te behandelen. 

Veilig en hygiënisch

Wij beschikken over de GGD vergunning voor PMU en werken dus volgens deze strenge eisen. Op de site van www.veiligpmu.nl kunt u alle eisen terugvinden en ook de salons welke een vergunning hebben gekregen.

De naalden zijn altijd steriel verpakt en van de beste kwaliteit. De gebruikte naalden worden na elke behandeling weggegooit en nooit opnieuw gebruikt.

Voordelen PMU

 • Bespaart je tijd
 • Geeft geen vlekken of vervaging van de make up
 • Verhoogt je zelfvertrouwen
  • Zorgeloos sporten
  • Mooi op elk moment
  • Bespaart je geld
   • Kan je leven veranderen
   • Iedere dag half uur langer slapen
   • Voel je gelukkiger

Waar moet je rekening mee houden?

Voor de behandeling

U wordt aangeraden geen bloedverdunners te slikken of alcohol te drinken.
Lees meer

Na de behandeling

Geduld wordt na een week beloont met een prachtig resultaat.
Lees meer

Prijzen

Permanente make-up

Prijzen zijn inclusief intake gesprek, voortekenen, de behandeling, één nabehandeling binnen zes weken, een check up behandeling en de benodigde créme voor thuisgebruik.

Opfrissen permanente make-up niet door ons gezet

De prijzen voor het opfrissen van pmu welke niet door ons zijn gezet zijn onder voorbehoud. Per geval zal worden bekeken naar de kwaliteit van de pmu zoals de vorm en de kleur. Indien de benodigde werkzaamheden gelijk zijn aan het zetten van een nieuwe pmu dan zal die prijs ook van toepassing zijn. Uiteraard wordt dit vooraf besproken.

Meest gestelde vragen over permanente make-up (PMU)

1Wat is permanente make-up?
Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners en fulllips. Bij permanent make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die onschadelijk zijn en gegarandeerd geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanent make-up wel regelmatig worden herhaald.
2Waarom wordt permanent make-up gebruikt?
Permanent make-up is niet alleen bedoeld voor mensen die geen zin hebben om zich 's ochtends uitgebreid op te maken. Permanent make-up wordt ook steeds meer gebruikt om alle mooie dingen in iemands persoonlijkheid te accentueren. De minder mooie dingen worden verdoezeld, terwijl alle mooie dingen in iemands gezicht worden benadrukt. Zo worden je ogen sprekender gemaakt door een lijntje en krijgen je wenkbrauwen meer uitdrukking door wat extra kleur. Permanent make-up wordt dus om esthetische of om praktische redenen gebruikt. Met deze make-up kan je bijvoorbeeld ook ongewenste vlekjes of littekens camoufleren.
3Waar kan permanente make-up worden aangebracht?
Wenkbrauwen, eyeliner, lipliner / lipcontouren, littekens.
4Voor wie is permanente make-up het meest geschikt?
Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken als u ’s ochtends opstaat, naar het zwembad, strand of sauna gaat. Uw wenkbrauwen, eyeliners zullen altijd perfect blijven zitten. Er zijn meer redenen waarom u voor permanente make-up zou kunnen kiezen. Bijvoorbeeld als u: - moeite of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up - geen volle, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebt - contactlenzen of een bril draagt - allergisch bent voor make-up - veel aan sport doet - een (klein) litteken heeft in de wenkbrauw - Alopecia heeft - een chemokuur krijgt of heeft gehad
5Wat is het verschil tussen permanent make-up en een tatoeage?
Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.
6Is permanent make-up veilig?
Het toepassen van permanent make-up is volkomen veilig zonder nadelige gevolgen. Ook voor mensen met allergische huid, want de behandeling veroorzaakt geen ontsteking of blijvende zwelling. Alle behandelingen worden uitgevoerd onder de voorwaarden die worden gesteld op het gebied van veiligheid en hygiëne en waarvan de controle in handen is van de GGD. Wij werken met naaldmodules, die eenmalig gebruikt worden. Na gebruik worden de complete modules weggegooid, dus u hoeft nooit bang te zijn dat u behandeld wordt met een naald van een ander. De behandeling zelf wordt niet als pijnlijk ervaren. Indien nodig wordt gewerkt met een verdovende crème.
7Is de behandeling pijnlijk?
Grotendeels van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk door onze verdovende crème die wij tijdens de behandeling gebruiken. Geen reden om het niet te doen dus!
8Hoe lang blijft permanent make-up zitten?
Over het algemeen blijft PMU jarenlang zichtbaar, bepaalde deeltjes zullen zelfs nooit helemaal verdwijnen. Afhankelijk van uw huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang deze blijft zitten. Na verloop van tijd zullen de pigmenten vervagen door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht. Een eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen, het is mogelijk dat deze na 2 of 3 jaar nog steeds goed zichtbaar is. Wenkbrauwen vervagen sneller door de luchtige en poederachtige manier van aanbrengen. Een nabehandeling voor wenkbrauwen en lippen zal gemiddeld tussen 1 à 1,5 jaar nodig zijn om het resultaat mooi, dus ‘als nieuw’ te houden. Om te weten: vroeger was de houdbaarheid van pmu langer, soms wel tot 7 jaar. U kunt dit op sommige websites dus nog tegenkomen… Sinds 2008 zijn in Nederland bepaalde kleurstoffen in pigmenten wettelijk verboden. Hierdoor is de houdbaarheid korter. Bij Beautysalon Kimberley bent u er van verzekerd dat er goedgekeurde pigmenten gebruikt worden. De GGD voert hier controle op uit. * Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van PMU nadelig beïnvloeden.
9Hoe bepaal ik wanneer het weer tijd is voor een herhaling (touch-up)?
Wanneer u de neiging heeft om weer te willen bijtekenen met een potlood, zal een nabehandeling/touch-up nodig zijn. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is, volstaat 1x nabehandelen (uiteraard zijn hier andere tarieven voor). U kunt op afspraak langskomen zodat wij het kunnen beoordelen, ook kunt u duidelijke foto’s opsturen via de mail.
10Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit direct na de behandeling?
Eigenlijk al meteen mooi! Uiteraard ziet u nog niet het echte eindresultaat, en het hangt af van wat u wenst als eindresultaat. De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) aanmerkelijk donkerder zijn. Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn, dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen.