Permanente make-up bij Beautysalon Kimberley

BDR Re-action
Heb je last van een droge huid in de zomer?
14 juli 2017
BDR Re-Flect
Bescherm jouw huid tegen de zon met BDR Re-Flect
8 juli 2018

Vanaf nu kunt in kunt u voor permanente make-up terecht bij uw schoonheidsspecialist Beautysalon Kimberley in Capelle aan den IJssel.

Onze website voor permanente make-up is www.beautysalonkimberley.nl/permanente-make-up/.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners en fulllips. Bij permanent make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die onschadelijk zijn en gegarandeerd geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanent make-up wel regelmatig worden herhaald.

Waarom wordt permanent make-up gebruikt?

Permanent make-up is niet alleen bedoeld voor mensen die geen zin hebben om zich ‘s ochtends uitgebreid op te maken. Permanent make-up wordt ook steeds meer gebruikt om alle mooie dingen in iemands persoonlijkheid te accentueren. De minder mooie dingen worden verdoezeld, terwijl alle mooie dingen in iemands gezicht worden benadrukt. Zo worden je ogen sprekender gemaakt door een lijntje en krijgen je wenkbrauwen meer uitdrukking door wat extra kleur. Permanent make-up wordt dus om esthetische of om praktische redenen gebruikt. Met deze make-up kan je bijvoorbeeld ook ongewenste vlekjes of littekens camoufleren.

Waar kan permanente make-up worden aangebracht?

Wenkbrauwen, eyeliner, lipliner / lipcontouren, littekens.

Voor wie is permanente make-up het meest geschikt?

Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken als u ’s ochtends opstaat, naar het zwembad, strand of sauna gaat. Uw wenkbrauwen, eyeliners zullen altijd perfect blijven zitten. Er zijn meer redenen waarom u voor permanente make-up zou kunnen kiezen. Bijvoorbeeld als u: – moeite of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up – geen volle, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebt – contactlenzen of een bril draagt – allergisch bent voor make-up – veel aan sport doet – een (klein) litteken heeft in de wenkbrauw – Alopecia heeft – een chemokuur krijgt of heeft gehad

Wat is het verschil tussen permanent make-up en een tatoeage?

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Is permanent make-up veilig?

Het toepassen van permanent make-up is volkomen veilig zonder nadelige gevolgen. Ook voor mensen met allergische huid, want de behandeling veroorzaakt geen ontsteking of blijvende zwelling. Alle behandelingen worden uitgevoerd onder de voorwaarden die worden gesteld op het gebied van veiligheid en hygiëne en waarvan de controle in handen is van de GGD. Wij werken met naaldmodules, die eenmalig gebruikt worden. Na gebruik worden de complete modules weggegooid, dus u hoeft nooit bang te zijn dat u behandeld wordt met een naald van een ander. De behandeling zelf wordt niet als pijnlijk ervaren. Indien nodig wordt gewerkt met een verdovende crème.

Is de behandeling pijnlijk?

Grotendeels van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk door onze verdovende crème die wij tijdens de behandeling gebruiken. Geen reden om het niet te doen dus!

Hoe lang blijft permanent make-up zitten?

Over het algemeen blijft PMU jarenlang zichtbaar, bepaalde deeltjes zullen zelfs nooit helemaal verdwijnen. Afhankelijk van uw huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang deze blijft zitten. Na verloop van tijd zullen de pigmenten vervagen door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht. Een eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen, het is mogelijk dat deze na 2 of 3 jaar nog steeds goed zichtbaar is. Wenkbrauwen vervagen sneller door de luchtige en poederachtige manier van aanbrengen. Een nabehandeling voor wenkbrauwen en lippen zal gemiddeld tussen 1 à 1,5 jaar nodig zijn om het resultaat mooi, dus ‘als nieuw’ te houden. Om te weten: vroeger was de houdbaarheid van pmu langer, soms wel tot 7 jaar. U kunt dit op sommige websites dus nog tegenkomen… Sinds 2008 zijn in Nederland bepaalde kleurstoffen in pigmenten wettelijk verboden. Hierdoor is de houdbaarheid korter. Bij Beautysalon Kimberley bent u er van verzekerd dat er goedgekeurde pigmenten gebruikt worden. De GGD voert hier controle op uit. * Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van PMU nadelig beïnvloeden.

Hoe bepaal ik wanneer het weer tijd is voor een herhaling (touch-up)?

Wanneer u de neiging heeft om weer te willen bijtekenen met een potlood, zal een nabehandeling/touch-up nodig zijn. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is, volstaat 1x nabehandelen (uiteraard zijn hier andere tarieven voor). U kunt op afspraak langskomen zodat wij het kunnen beoordelen, ook kunt u duidelijke foto’s opsturen via de mail.

Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit direct na de behandeling?

Eigenlijk al meteen mooi! Uiteraard ziet u nog niet het echte eindresultaat, en het hangt af van wat u wenst als eindresultaat. De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) aanmerkelijk donkerder zijn. Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn, dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen.
Print Friendly, PDF & Email
Deel ons:
Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *