Diathermie

Hoe werkt diathermie 
Het diathermie apparaat werkt door middel van een unieke technologie de USHF (Ultra Short High Frequency). De hoogfrequente wisselstroom zorgt voor warmte die door een dunne naald stroomt. Met de punt van de naald worden de te behandelen gebieden voorzichtig aangestipt, waardoor er coagulatie (bloedstolling) ontstaat en de adertjes verdwijnen.

De behandeling 
Een diathermie-behandeling duurt per keer uiterlijk 30 minuten, de 1e behandeling altijd 15 minuten. Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig, tenzij het om een klein aangedaan gebied gaat, tussen de behandelingen dient minimaal 1 week tijd te zitten.

Na de behandeling 
Na de behandeling kan je tijdelijk zwelling, roodheid en korstvorming op de behandelde zones waarnemen. Dit is het meest zichtbaar op de 2e dag en wordt minder vanaf de 4e dag. Korstjes mogen niet verwijderd worden. Na een aantal dagen zie je het mooie resultaat.

  • De eerste 4 dagen mag de behandelde plaats niet in contact komen met water of enig ander soort vochtigheid als hete en natte plaatsen zoals sauna‘s, zwembaden;
  • Ga niet sporten en vermijdt zwaar tillen of andere inspannende activiteiten de eerste 3 dagen na de behandeling.;
  • Vermijdt zonlicht zoveel mogelijk gedurende 6 weken en gebruik dagelijks een dagverzorging met SPF30;
  • Gebruik de eerste 4 dagen geen enkel product dat parfum of andere irriterende ingrediënten bevat;
  • Gebruik de eerste 4 dagen geen make-up op het behandelde gebied.

De behandeling is relatief snel, vrijwel pijnloos en er zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

 

Voor de prijzen zie de pagina Tarieven. 

Dit is het resultaat na 1 behandeling.