Wat is Acne

Acne is de meest voorkomende huidziekte onder jongeren. Ongeveer 85% van de jongeren tussen de 14 en 25 jaar hebben er in meer of mindere mate last van. De acne verdwijnt gewoonlijk voor het 25ste levensjaar. Ongeveer 7% zal de huidaandoening nog hebben na zijn/haar 30e levensjaar. Pustels, papels, gesloten en open mee-eters zijn bij acne kenmerkend. Het begint veelal met mee-eters en later komen daar ontstekingen bij. In een hevige vorm van acne kunnen onderhuidse ontstekingen ontstaan, die na genezing lelijke littekens achterlaten. Deze komen voornamelijk in het gelaat, de borst en op de rug voor.

INTAKE

Bij het eerste consult wordt de anamnese gemaakt. Aan de hand hier van wordt een behandel plan opgesteld. Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acne, de gevoeligheid van de huid en eventueel medicijn gebruik. Het accent van de behandeling zal liggen op het grondig reinigen van de huid. Wij kunnen verschillende behandelingen tegen acne geven.

 

BEHANDELMETHODEN

 

Basis behandeling acne

Indien de acne niet zo ernstig is kan worden volstaan met een grondige reiniging van de huid, instructie en adviezen. Tijdens deze behandeling wordt ur huid eerst gereinigd en peeling of fruitzuurpeeling gebruikt, zodat uw mee-eters makkelijker te verwijderen zijn. na de peeling of fruitzuurpeeling worden al uw puistjes en mee-eters verwijderd. De puistjes en mee-eters worden eventueel eerst met een naaldje ingeprikt zodat het uitdrukken makkelijker gaat. Na de grondige reiniging kan eventueel een kalmerend masker worden aangebracht en nadien een verzorgende crème.

 

Peeling of fruitzuurpeeling

Een peeling is een dermatologische behandeling die tot doel heeft de huid er jeugdiger en mooier te laten uitzien. Bij ons in de salon worden veel verschillende peelings toegepast bij acne en acne-littekens dit is afhankelijk van uw acne en huidtype. De fruitzuurpeeling is klein moleculair, waardoor deze gemakkelijk en dieper in de huid doordringt. Deze eigenschappen bewerkstelligen een versnelde afschilvering van de opperhuid en verhogen de natuurlijke spanning in het bindweefsel. Verstopping van de uitvoergang van de talgklier wordt zo tegengegaan. De huid wordt ook gladder, zodat littekens minder diep worden en zo minder zichtbaar zijn. Voor goed resultaat zijn 8 tot 16 peelings nodig, met een tussen periode van twee weken. Als u alleen littekentjes over heeft, maar geen actief acne meer heeft, dan adviseren wij u een kuur van BDR i.c.m fruitzuurpeeling met microdermabrasie en/of needling.

Wij werken met de fruitzuurpeelings van BDR. Deze peelings dringen dieper in de huid door waardoor deze een positiever effect op acne hebben.

 

Recht op een Acne vergoeding van uw zorgverzekeraar?

Beautysalon Kimberley heeft een diploma voor Acne Specialisatie en is aangesloten bij ANBOS en SKIN REGISTER. Hierdoor kunnen mensen met acne problemen de kosten van een behandeling soms volledig vergoed krijgen van de zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars geven in hun aanvullende dekking een vergoeding tussen de e. 100,00 en e. 500,00 per kalenderjaar voor acne behandelingen.

  • U kunt op de site van zorgwijzer terugvinden welke behandelingen uw zorgverzekeraar vergoed.
  • Vergoedingen worden alleen gegeven voor behandelingen in het gelaat
  • Een aantal zorgverzekeraars heeft een verwijsbrief van uw huisarts en/of specialist nodig. Het verwijsbriefje is noodzakelijk om de behandelingen te kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar. Wij kunnen eventueel een brief meegeven welke u aan uw huisarts en/of specialist kan overhandigen.
  • De aanvullende verzekering kost u geen eigen risico.

Staat uw zorgverzekeraar er niet bij neem dan contact op met de zorgverzekeraar of kijk in de polisvoorwaarden.
Aan het vergoedingsoverzicht op zorgwijzer kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor de exacte en meer gedetailleerde informatie verwijzen wij naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Kijk voor gedetailleerde informatie over deze dekking in de Voorwaarden Aanvullende Modules.

 

Voor de prijzen zie de pagina Tarieven.